ĮVYKUSIOS KONFERENCIJOS

2018 m. balandžio 13 d

Lietuvos alergijos ir astmos asociacija su Lietuvos mokslų akademijos Alergologijos komisija kviečia į Mokslinę – praktinę konferenciją

Renginio dalis skirta visuomenei besidominčiai alerginėmis ligomis, gydymo ir profilaktikos problemomis

“Alergiškų ir bronchine astma sergančių pacientų profilaktikos ir gydymo problemos”

Programa

10.00–10.10 Sveikinimo žodis. Akad. Rūta Dubakienė,

Doc.V. Kvedarienė

10 min
10.10–10.30 Kaip galime geriau diagnozuoti  ir gydyti alergines ligas? Akad. Rūta Dubakienė, Vilniaus universitetas, LMA Alergologijos komisijos pirmininkė 20 min
10.30–10.50 Klausimynai ir elektroninės dokumentacijos sistemos  į pagalbą alergiškam žmogui ( MACVIA-LR) Doc. Violeta KvedarienėVilniaus universitetas, LAAA prezidentė 20 min
10.50 –11.10 Alerginių odos  ligų, atopinio dermatito naujos gydymo galimybės Gyd. Aušra Astrauskaitė,

VUAL Vaikų alergologinio sk. vedėja

20 min
11.10–11.30 Alergiškų ir bronchine astma sergančių pacientų profilaktikos ir gydymo problemos p. Eglė Kvedaraitė,

Astmos klubų asociacijos prezidentė,

p. G. Areškienė, Vilnius

20 min
11.30 –11.50 Alergiškų vaikų mitybos problemos p. Vaiva Lukošienė,
Asociacijos “Alergijos klubas” direktorė, Kaunas
20 min
11.50–12.00 Diskusijos Doc. Violeta Kvedarienė Vilniaus universitetas, LAAA prezidentė 10 min

Renginio dalis skirta gydytojams alergologams ir klinikiniams imunologams, vaikų alergologams, bendrosios praktikos gydytojams,visų specialybų gydytojams, slaugytojams.

Užsiregistravusiems bus išduoti profesinio tobulinimo 6 val. pažymėjimai. 

“Biologinė terapija, imunoterapija ir mobilios aplikacijos alerginių ligų gydymui”

Programa

13.30 -14.00 Dalyvių registracija
14.00–14.20 Alerginių ligų aktualumas

Sveikinimo žodis ir muzikinės eilės

Akad. prof. Rūta Dubakienė, Vilniaus universitetas

LAAA prezidentė doc. Violeta Kvedarienė, Vilniaus universitetas,

Giedrius Arbačiauskas

20 min.
14.20–14.40 Modernios elektroninės sistemos alerginių ligų  dokumentavimui

( MACVIA –LR)

Doc. Violeta Kvedarienė, Vilniaus universitetas 20 min.
14.40–15.10 Naujos ARIA alerginio rinito rekomendacijos ir jų taikymas klinikinėje praktikoje Prof. Arūnas Valiulis, Vilniaus universitetas 30 min.
15.10–15.40 Specifinės  imunoterapijos aktualijos Doc. Laura Malinauskienė, Vilniaus universitetas 30 min.
15.40–16.00 Kavos pertrauka 20 min.
16.00–16.30 Biologinė terapija sunkios bronchinės astmos gydymui Prof. Brigita Šitkauskienė, Lietuvos sveikatos mokslų universitetas 30 min.
16.30 – 16.45 Gydymo Omalizumabu patirtis Kauno klinikose Gyd. Simona Kašinskaitė, Lietuvos sveikatos mokslų universitetas 15 min.
16.45- 17.00 Lėtinės dilgėlinės gydymas: kas naujo? Dr. Anželika Chomičienė, Vilniaus universitetas 30 min.
17.00 – 17.15 Paauglių lėtinės dilgėlinės gydymas biologine terapija Gyd.Vilma Marčiukaitienė, prof.Odilija Rudzevičienė, Vilniaus universitetas 15 min.
17.15 – 17.30 Kavos pertrauka   15 min.
17.30–17.45 Tėvų požiūris į specifinę imunoterapiją Gyd. Ana Kozlovska, Vilniaus universitetinė Antakalnio ligoninė 15 min.
17.45 – 18.00  Eozinofilija kraujyje: diagnostika, remiantis  alergologo patirtimi Gyd. Agnė Ramonaitė, Respublikinė Klaipėdos ligoninė 15 min.
18.00 – 18.15 Alergologo darbo ypatumai  Panevežio regione Gyd.Gintarė Grincevičienė, Respublikinė Panevėžio ligoninė 15 min.
18.15 – 18.25 Atokvėpis.  Mokomasis – filmas „ Bronchinės astmos supratimo ir gydymo pokyčiai“ 10 min.
18.25 – 18.45 VU ir LSMU studentų ir rezidentų mokslo darbų pristatymas. Konkursas. Stendinių pranešimų, straipsnių  pristatymas – konkursas 30 min.
18.45–19.00 Aktualūs praktiniai klausimai. Doc. Violeta Kvedarienė, Vilniaus universitetas 15 min.
19.00–19.15 Diskusijos   15 min.

Liepos 8 diena, 15 val.

Lietuvos alergijos ir astmos asociacija visus kviečia į renginį, skirtą Tarptautinei Alergijos Dienai paminėti

„SUVALDYK ALERGIJĄ“

Renginys vyks Palangoje prie Vilos „Ramybė“, Vytauto g. 54

Programoje numatomos tiesioginės diskusijos su gydytojais alergologais N.Vaičiulioniene, V.Kvedariene, A.Ramonaite

Profesorė A. Nakonečnaja (UK, Liverpulio universitetas) skaitys paskaitą „Anafilaksinis šokas“ .

Numatomos praktinės pamokos, kaip suteikti sau ir nukentėjusiam pagalbą anafilaksijos ir dusulio priepuolio metu.

RENGINIO „SUVALDYK ALERGIJĄ,  ALERGIJOS DIENA 2017 “ PROGRAMA

15.00 – 15.10 Renginio atidarymas

LAAA prezidentas Med.m.dr., gydytoja alergologė ir klinikinė imunologė Violeta Kvedarienė

15.10 – 15.40 Klausimai – atsakymai

su gydytojomis alergologėmis ir klinikinėmis imunologėmis Nemira Vaičiulioniene, Agne Ramonaite, Viktorija Paltarnackiene

15.40 – 16.10 „Anafilaksija – kas tai?

Pirma pagalba anafilaksinės reakcijos metu“

Profesorė A.Nakonečnaja ( Liverpulio universitetas, UK ) Paskaita anglų-rusų kalbomis su sinchroniniu vertimu į lietuvių kalbą

16.10 – 16.20 Modernios elektroninės sistemos alergijos prevencijai (MACVIA-LR)

Med.m.dr., gydytoja alergologė ir klinikinė imunologė, LAAA prezidentė Violeta Kvedarienė

16.20 – 16.40 Praktinis užsiėmimas: Kaip elgtis ūmios alerginės reakcijos ir dusulio metu?

Gyd. alergologės ir klinikinės imunologės Agne Ramonaitė, Viktorija Paltarnackienė

16.40 – 16.55 Viktorina : STOP Alergijai!

Vedėja p.E.Valečkienė

16.55 – 17.00 Renginio uždarymas, padėka rėmėjams

Mokslinė konferencija

Padidėjusio jautrumo vaistams diagnostikos ir gydymo praktiniai aspektai

2017 m. vasario 22 d.

Programa

14.00–14.10 Sveikinimo žodis.

Padidėjusio jautrumo (Hipersensibilizacijos (HS) vaistams aktualumas

LMA akademikė Rūta Dubakienė,

Vilniaus universitetas

14.10–14.40 HS vaistams epidemiologija ir rizikos eiksniai, provokaciniai mėginiai, dokumentavimas
Dr. Violeta Kvedarienė,

Vilniaus universitetas

14.40–15.10 HS vaistams: būtinoji pagalba, gydymas Prof. Brigita Šitkauskienė,

Lietuvos sveikatos mokslų universitetas
15.10–15.40 HS vaistams vaikų amžiaus grupėje, diagnostikos  ypatumai Gyd. Neringa Stirbienė,

Vilniaus universitetas

15.40–16.00 Kavos pertrauka  
16.00–16.30 HS jodo kontrastinėms medžiagoms: praktinės rekomendacijos Doc. Laura Malinauskienė,

Vilniaus universitetas

16.30–16.45 HS vaistams: Vilniaus universiteto ligoninės Santariškių klinikų duomenys Linas Griguola, Ingrida Mačiulaitytė, Vilniaus universitetas
16.45–17.00 HS vaistams: Vilniaus universitetinės Antakalnio ligoninės duomenys Gyd. Ana Kozlovska, Vilniaus universitetinė Antakalnio ligoninė
17.00–17.15 HS vaistams: Kauno regiono duomenys Dr. Ieva Bajoriūnienė, Lietuvos sveikatos mokslų universitetas
17.15–17.45 HS vaistams: Klaipėdos  krašto duomenys Gyd. Viktorija Paltarackienė,  Klaipėdos universitetinė ligoninė;

gyd. Agnė Ramonaitė, Respublikinė Klaipėdos ligoninė

17.45–18.00 HS vaistams: Panevežio regiono duomenys Gyd.Gintarė Grincevičienė, Respublikinė Panevėžio ligoninė
18.00–18.30 VU ir LSMU studentų / rezidentų mokslo darbų vaistų alergijos tema pristatymas Stendinių pranešimų, straipsnių  pristatymas – konkursas
18.30–18.45 Diskusijos Dr. Violeta Kvedarienė, Vilniaus universitetas

Konferencija skirta gydytojams alergologams ir klinikiniams imunologams, vaikų alergologams, bendrosios praktikos slaugytojams;

Mokslinė konferencija

Alergijos aktualijos: nuo istorijos iki perspektyvų                                                                                   

2016 m. spalio 13 d.

 Programa

Registracija

Stendų ekspozicija, kava

14.00–15.00
Sveikinimo žodis

Prof. Rūta Dubakienė, Lietuvos mokslų akademijos tikroji narė,  Alergologijos komisijos pirmininkė

M.m.dr. Violeta Kvedarienė , Vilniaus universitetas,  Lietuvos alergijos ir astmos asociacijos prezidentė

15.00–15.15
Koncertas     „Pasisveikinimas“ 15.15 – 15.45
Pranešimas Alergologijos raida Lietuvoje – nuo ištakų iki dabarties“.

Prof. Regina Ėmužytė, Vilniaus universitetas, buvusi Lietuvos alergologų ir klinikinių imunologų draugijos prezidentė

15.45–16.15
Pranešimas„Šiuolaikinės imunodeficito diagnostikos ir gydymo galimybės“.

Prof. Brigita Šitkauskienė, Lietuvos sveikatos mokslų universiteto  Imunologijos ir alergologijos klinikos vadovė

16.15–16.45
Pranešimas „Alergija – nuo mokslo pradmenų iki gydymo perspektyvų“.

M.m.dr. Violeta Kvedarienė , Vilniaus universitetas, Lietuvos alergijos ir astmos asociacijos prezidentė

16.45–17.15
Pranešimas „Astma ir alergija – paciento akimis“.

p. Eglė  Kvedaraitė, Lietuvos astmos klubų asociacijos pirmininkė

17.15–17.45
Diskusijos 17.45–18.00
Kava, loterijos, stendų apžvalga 18.00–19.00

Konferencija skirta visų specialybių gydytojams, reabilitologams, visuomenės sveikatos specialistams, slaugytojams ir visuomenei, besidominčiai alergijos problemomis;